
Een groep studenten die een opleiding tot theesommelier volgen, vroegen mij een masterclass over Puer te geven. Een les ter verdieping van hun kennis. Puer is een thee dat ik graag drink, na mijn reis naar Yunnan heeft deze thee voor mij een bijzondere betekenis gekregen.
Dit weekend gaf ik op aanvraag een les over puer thee aan studenten die bezig zijn met hun studie tot theesommelier. Een mooie ochtend met diepgang dankzij de toewijding van deze prachtige groep. De afgelopen weken heb ik veel verschillende puer geproefd om een selectie te maken van verschillende theeen die ik tijdens de les wilde delen. Ik wilde de verschillende aspecten van puer uitlichten zoals de Shu en de Sheng puer. We proefden de verschillen tussen een Sheng cake van jonge theebladeren afkomstig van een plantage met het karakter van Yiwu en een cake van het jaar 2015 waarvan de bladeren geplukt zijn van oude theebomen. Wat doet rijping met de smaak? Wat is het verschil tussen plantage thee en bladeren van oude theebomen? Er is heel veel over te vertellen maar tegelijkertijd is puer ongrijpbaar. Heb je een mooie cake dan zal deze bij elke sessie anders smaken. Altijd veranderend net als de natuur. Uiteindelijk gaat het om de ervaring van het theedrinken zelf. Je oordelen en ideeën van hoe iets zou moeten zijn los te laten. Dit keer geen smaakwiel tijdens het proeven maar luisteren naar je lichaam. Hoe voel je je bij deze thee?
Geef een reactie